Регистрация | Забравена парола

Предложения за промени по наредбата за професията ′′ Екскурзовод′′

До председателя на работната група за изготвяне на проекти за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 5 януари 2016 г.: г-жа Лиляна Арсова, главен директор на дирекция „Туристическа политика", Министерство на туризма.

Уважаема Г-жо Лиляна Арсова,  

Уважаеми дами и господа,  

 

Ние, от Съюзът на екскурзоводите в България приветстваме стартирането на процедурата по изготвяне на проекти за изменение и допълнение на Наредба № 1 от 5 януари 2016 г. за образованието, практическата подготовка и професионалната квалификация, необходими за придобиване на правоспособност за упражняване на професията „Екскурзовод".  

 

В приложен файл и текст към това писмо, ние от Съюза на екскурзоводите в България, Ви изпращаме нашите предложения за промени по наредбата.  

 

Молим Ви, обърнете внимание на всяко едно от тези предложения, които ние искаме да бъдат променени.   Ние настояваме всяко едно нашите предложения за промени и допълнения да бъде приложено в наредбата.  

 

Молим Ви за съдействие при организирането на спешна среща с Министъра на туризма в България, г-жа Николина Ангелкова. Поводът на срещата са проблемите по туристически обекти в България, които  екскурзоводите срещат всекидневно и за неефективният контрол върху дейността на екскурзоводите в България. Ето защо нашите екскурзоводи, работещи по Българското Черноморие (Бургас и Варна) настояват спешно за подобна среща с министъра на туризма, при първа възможност на министъра за подобна среща, в първите дни на 2019 г.

 

Молим мястото на срещата да бъде град Варна.  

Молим Ви на имейла на нашата организация (bulguide@bulguide.bg) да посочите на коя дата и час, министъра на туризма има възможност за среща с екскурзоводите, в първите дни на 2019 г.  

 

Благодарим Ви предварително за това съдействие.  

 

С уважение, Христина Неделчева

Съюз на екскурзоводите в България

 

Моля запознайте се с предложенията от Съюза на екскурзоводите в България за промени по наредбата за упражняване на професията Екскурзовод: 

Файлът може да бъде изтеглен от тук: 

https://dox.abv.bg/download?id=5921fb7118 

 

 Всички новини »